Logo Ontspanning Hans Boerhof
©
Online afspraak maken Hans Boerhof voor pedicure, nekklachten en rugklachten

Zuiderzeestraatweg 64

3849 AH Hierden

Tel. 0341-787 112

 


Breussmassage, ontspanning voor lichaam en geest
©

Rudolf Breussmassage

De ultieme ontspanning voor lichaam en geest.

Wat is Breussmassage?

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een natuurgenezer uit Oostenrijk. Hij heeft deze massage speciaal ontwikkeld voor zijn (terminale) oncologiepatiënten zodat hij deze mensen toch, op een natuurlijke manier en vrijwel zonder druk te geven, kon helpen. Door deze techniek brengt de wervelkolom zichzelf in lijn zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans krijgen om te herstellen.

Deze massage is daarom absoluut ongeschikt voor mensen die houden van een stevige (sport) massage.

Toepassing Breussmassage

Deze massage van de lange rugspier is zacht, langzaam en door relatief weinig druk leidt dit tot een ongekend diepe en onmiddellijke ontspanning. Mede hierdoor kan deze massage zeker bij personen met bijvoorbeeld oncologische aandoeningen, ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia, zonder risico worden ingezet. 

 

De Breussmassage is echter ook uitermate geschikt voor mensen die graag willen ontstressen. Dertig minuten 'Breussen' is een pure weldaad voor lichaam en geest. 

Werkzame middelen

De Breussmassage wordt uitgevoerd met Johannesolie. De niet gemasseerde delen worden bedekt met een handdoek. 

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen. Bent u allergisch voor dit bestanddeel, geef het dan even aan.

 

Na de strijkingen wordt met vloeipapier de rug afgedekt en volgt er een korte magnetisatie. Hierdoor wordt het diepe ontspannende en herstellende effect van de massage nog eens extra versterkt.

 

Workshop

Vanwege de eenvoud en de veilige manier van strijken is de Breussmassage door iedereen te leren, ook zonder massage ervaring.

Interesse? Kijk dan eens op: Workshop Breussmassage 

Logo BackBalance-Nederland
©

Aangesloten bij:

Hans Boerhof is lid van STIBAG

Vervolg rondleiding

Hans Boerhof Route 64
klik op deze afbeelding