Logo Ontspanning Hans Boerhof
©

Zuiderzeestraatweg 64

3849 AH Hierden

Tel. 0341-787 112

 


Breussmassage, ontspanning voor lichaam en geest
©

Rudolf Breussmassage

De ultieme ontspanning voor lichaam en geest.

Wat is Breussmassage?

Kenmerkend voor de Breussmassage is de lichte strijking van de lange rugspier die voor totale ontspanning zorgt. Deze massage dankt haar naam aan Rudolf Breuß (†1990), een Heilpraktiker uit Oostenrijk. Hij heeft deze massage speciaal ontwikkeld voor zijn (terminale) kankerpatiënten. Hiermee kon hij deze mensen toch helpen door op een natuurlijke manier en vrijwel zonder druk, de wervelkolom in lijn te brengen zodat de tussenwervelschijven, door meer ruimte, de kans kregen om te herstellen.

Deze massage is daarom absoluut ongeschikt voor mensen die houden van een stevige (sport) massage.

Toepassing Breussmassage

Deze massage van de lange rugspier is zacht, langzaam en door relatief weinig druk leidt dit tot een ongekend diepe en onmiddellijke ontspanning. Mede hierdoor kan deze massage zeker bij personen met bijvoorbeeld kanker, ernstige osteoporose, ischias, spit of hernia, zonder risico worden ingezet. 

 

De Breussmassage is echter ook uitermate geschikt voor mensen die graag willen ontstressen. Dertig minuten 'Breussen' is een pure weldaad voor lichaam en geest. 

Werkzame middelen

De Breussmassage wordt uitgevoerd met Johannesolie. De niet gemasseerde delen worden bedekt met een handdoek. 

Het hoofdbestanddeel van de Johannesolie is Sint Janskruid. Dit kruid verbetert de doorbloeding en werkt verwarmend bij spier- en gewrichtspijnen. Bent u allergisch voor dit bestanddeel, geef het dan even aan.

 

Na de strijkingen wordt met vloeipapier de rug afgedekt. Hierdoor wordt het ontspannende en herstellende effect van de massage extra versterkt.

 

Workshop

Vanwege de eenvoud en de veilige manier van strijken is de Breussmassage door iedereen te leren, ook zonder massage ervaring.

Interesse? Kijk dan eens op: Workshop Breussmassage 

Logo BackBalance-Nederland
©

Aangesloten bij:

Hans Boerhof is lid van STIBAG

Vervolg rondleiding

Hans Boerhof Route 64
klik op deze afbeelding